Moja košarica

Allium Nigrum j.d.o.o. je otvoren 2020 godine s ciljem da se našem tržištu ponudi nova super zdrava namirnica koja štiti i liječi, a to je njegovo veličanstvo Crni češnjak.

Crni češnjak nije nova namirnica, već je poboljšana verzija običnog bijelog češnjaka koji je dozrijevao dugi vremenski period u toplom okruženju visoke vlažnosti. Rezultat dozrijevanja, poznat i kao Maillardova reakcija, su češnjevi duboke crne boje, mekane konzistencije koji daju umami okus bilo kojem jelu. Crni češnjak je namirnica blagog, slatko-kiselog okusa koja se koristi i u zdravstvene svrhe i u kulinarstvu. Pošto je pun antioksidansima, jača imunološki sustav, pomaže u regulaciji šećera u krvi, smanjuje razinu kolesterola i triglicerida te tako smanjuje rizik od srčanih i krvožilnih bolesti, i stoga zasluženo nosi naziv „superhrane“.

U kulinarstvu  crni češnjak je „must have“ namirnica jer se može dodavati u bilo koje jelo ili umak, zbog toga jer dozrjeli crni češnjevi svakom jelu daju jednu potpuno novu dimenziju koja obara s nogu.

Cjelokupna proizvodnja se odvija u samom srcu Međimurja, od najkvalitetnijeg bijelog češnjaka, jer jedino takav češnjak zaslužuju postati crni češnjak.

 Crni češnjak je ekološki proizvod bez konzervansa, glutena, aditiva, emulgatora i također je genetski nemodificiran.

Naša misija je da ovu super zdravu namirnicu s brojnim blagodatima, upoznamo s kupcima koji traže prirodno rješenje za poboljšanje vlastitog zdravlja, jer zdravlje je jedino pravo bogatstvo koje imamo.