Zbog specifičnog i aromatičnog okusa, crni češnjak vrlo je zanimljiv i omiljen u ugostiteljstvu. Savršeno se slaže s mesom, ribom, sirom, maslinovim uljem i umacima, a zbog svoje slatkaste arome često je kombiniran i sa čokoladom. Iz tog razloga nudimo nekoliko savjeta za jednostavne načine unošenja crnog češnjaka u svoju kuhinju - pogledajte ih u nastavku:
-
Zgnječite nekoliko češnjeva s umakom
od soje i čilijem kao alternativni umak za prženje.
- Kombinirajte crni češnjak s krem sirom i začinskim biljem za ukusni umak.
- Nekoliko češnjeva izgnječite u kombinaciji s maslinovim uljem, a zatim ih namažite na piletinu ili ribu prije pečenja.
- Dodajte malo crnog češnjaka u Bolognese ili Chilli umake da pojačate okuse.
- Zgnječite nekoliko češnjeva u smjesu od ćufti.
- Tanko ga narežite i upotrijebite kao dodatak salati.
- Dodajte siru na tostu za poseban okus.
- Umočite u rastopljenu tamnu čokoladu za osjećaj slatkog okusa (isprobajte s crnom čokoladom sa 70% kakao udjela)
- Pomiješajte nekoliko češnjeva s majonezom i poslužite s burgerima ili krumpirićima.
- Dodajte nekoliko češnjeva u tjesteninu sa sirom ili cvjetačom.
- Kombinirajte crni češnjak sa sirom kao izvrsnu zamjenu za jedinstveni chutney umak.
- Dodajte nekoliko češnjeva u vodu i pomiješajte s kvalitetnim maslinovim uljem za alternativni preljev za salatu.
- Pomiješajte zgnječene češnjeve u umak od rajčice i upotrijebite s tjesteninom ili namazom kao podlogom za izvrsnu, domaću pizzu.
- Ubacite ukusni crni češnjak ravno u usta!
- Koristite ga u vlastitim kulinarskim eksperimentima! :)