Moja košarica

Jednostavni savjeti za konzumiranje crnog češnjaka

Zbog specifičnog i aromatičnog okusa, crni češnjak vrlo je zanimljiv i omiljen u ugostiteljstvu. Savršeno se slaže s mesom, ribom, sirom, maslinovim uljem i umacima, a zbog svoje slatkaste arome često je kombiniran i sa čokoladom. Iz tog razloga nudimo nekoliko savjeta za jednostavne načine unošenja crnog češnjaka u svoju kuhinju - pogledajte ih u nastavku:

  1. Zgnječite nekoliko češnjeva s umakom
    od soje i čilijem kao alternativni umak za prženje.
  2. Kombinirajte crni češnjak s krem ​​sirom i začinskim biljem za ukusni umak.
  3. Nekoliko češnjeva izgnječite u kombinaciji s maslinovim uljem, a zatim ih namažite na piletinu ili ribu prije pečenja.
  4. Dodajte malo crnog češnjaka u Bolognese ili Chilli umake da pojačate okuse.
  5. Zgnječite nekoliko češnjeva u smjesu od ćufti.
  6. Tanko ga narežite i upotrijebite kao dodatak salati.
  7. Dodajte siru na tostu za poseban okus.
  8. Umočite u rastopljenu tamnu čokoladu za osjećaj slatkog okusa (isprobajte s crnom čokoladom sa 70% kakao udjela)
  9. Pomiješajte nekoliko češnjeva s majonezom i poslužite s burgerima ili krumpirićima.
  10. Dodajte nekoliko češnjeva u tjesteninu sa sirom ili cvjetačom.
  11. Kombinirajte crni češnjak sa sirom kao izvrsnu zamjenu za jedinstveni chutney umak.
  12. Dodajte nekoliko češnjeva u vodu i pomiješajte s kvalitetnim maslinovim uljem za alternativni preljev za salatu.
  13. Pomiješajte zgnječene češnjeve u umak od rajčice i upotrijebite s tjesteninom ili namazom kao podlogom za izvrsnu, domaću pizzu.
  14. Ubacite ukusni crni češnjak ravno u usta!
  15. Koristite ga u vlastitim kulinarskim eksperimentima! :)

Ostavi svoj komentar